O autospecială a operatorului licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a luat foc vineri, pe strada Muzeului din Oradea. Maşina aduna deşeurile menajere de la agenţii economici, când în bena autospecialei a izbucnit focul.

"Un client a colectat deşeurile periculoase împreună cu deşeurile menajere. Au fost mai multe tuburi de spray pline, s-au încins şi s-au aprins", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Tuburile au explodat unul după altul, iar un muncitor a fost ars de flăcări. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei şi antebraţelor şi a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean, unde a şi rămas internat. Incendiul l-au stins pompierii Detaşamentului 2 Oradea. Focul a distrus şi partea din spate a autospecialei de transport gunoi.

Reprezentanţii operatorului de salubritate le transmit orădenilor să fie precauţi cu manipularea deşeurilor periculoase. În timpul verii, temperaturile înalte pot aprinde foarte uşor orice deşeu inflamabil.