Pugiliştii orădeni ai clubului Crişul Oradea şi-au adjudecat o medalie de bronz la întrecerile finale ale Campionatului Naţional de juniori, care s-a desfăşurat la Cluj Napoca, în perioada 12-13 aprilie.

Antrenorul emerit Mihai Miklos a participat cu trei pugilişti, Norbert Buzaş şi Cosmin Călugăr în limitele categoriei 48 kg şi Dănuţ Cotuna, la 50 kg.

Dintre aceştia, Cosmin Călugăr a confirmat aşteptările investite în el şi a reuşit un onorabil loc III şi implicit o medalie de bronz, după ce în primul tur l-a învins la puncte pe craioveanul Mario Paşcu, iar în sferturile de finală pe Petrişor Răcaru, din Câmpulung Muscel, tot la puncte, în timp ce în semifinale a cedat în faţa lui Relu Sofian, de la CSM Târgovişte, un component al lotului naţional.

Cosmin Călugăr a boxat accidentat timp de o repriză şi jumătate în finală, după ce din repriza a II-a a avut nasul spart. "Ne bucurăm că şi secţia de box dă roade, se află pe un drum ascendent şi vin şi medaliile, nu numai la fete, cum am avut în trecut. Este bine că a început să scoată capul şi Cosmin Călugăr", a declarat directorul CS Crişul, Ionel Bungău.

Celălalt pugilist orădean din cadrul categoriei 48 kg, Norbert Buzaş a părăsit întrecerile încă din primul tur, fiind învins de campionul naţional de cadeţi de anul trecut, Radu Chiţu, din Câmpulung Muscel.

De asemenea, la 50 kg, Dănuţ Cotuna a pierdut, surprinzător, în primul meci, la puncte, în faţa lui Nicolae Avram, de la Metrorex Bucureşti. De precizat faptul că toţi cei trei pugilişti orădeni se află în primul an de juniorat.

Competiţia de la Cluj Napoca a reunit la start 161 de sportivi, care au participat la cele 13 categorii, categoria +80 kg reunind cei mai mulţi, 18, în timp ce la 75 kg au fost cei mai puţin, 7 la număr.