Gest de protest, miercuri, în plenul Parlamentului European: o eurodeputată și-a tăiat părul în timpul unui discurs, în semn de solidaritate cu femeile din Iran, care au făcut gesturi similare la manifestațiile pornite după uciderea tinerei Mahsa Amini de către Poliția Moralității.

Abir Al-Sahlani este o europarlamentară din Suedia, născută în Irak, potrivit agenției Reuters.

„Până când Iranul nu va fi liber, furia noastră va fi mai mare decât opresorii. Până când femeile din Iran nu vor fi libere, noi vom fi alături de voi", a spus în plenul Parlamentului European de la Strasbourg deputata Abir Al-Sahlani, conform aceleiași surse. 

În timp ce și-a tăiat cu o foarfecă părul legat într-o coadă, eurodeputata a rostit „Jin, Jiyan, Azad”, care în limba kurdă înseamnă "Femeie, Viaţă, Libertate", scrie Hotnews.ro. 

Și alte persoane publice și-au tăiat părul pentru a se alătura protestelor pornite în Iran. Printre acestea, se numără Juliette Binoche și Marion Cotillard.

În Iran au izbucnit proteste masive după ce Mahsa Amini (22 de ani) a fost ucisă de Poliția Moralității, deoarece a lăsat să i se vadă două șuvițe de păr de sub hijab. După această tragedie, mai multe iranience și-au dat jos vălul de pe cap și și-au tăiat părul în piețe publice. Autoritățile din Iran neagă implicarea poliției în moartea tinerei și îi arestează pe protestatari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!