Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a înregistrat în această săptămână 968 de locuri de muncă vacante în judeţ.

Dintre acestea, cele mai multe, 569, sunt pentru absolvenţii de studii medii sau şcoli profesionale. Firmele bihorene caută agenţi de vânzări, agenţi de securitate, personal pentru hoteluri şi restaurante, dar şi croitori şi confecţioneri încălţăminte.

Doar 91 din joburile anunţate de AJOFM Bihor sunt pentru absolvenţi de studii superioare. Companiile caută cu precădere ingineri, dar se fac angajări şi pentru designeri, programatori sau specialişti în resurse umane.

Alte 200 de joburi din oferta centralizată de Agenţie sunt pentru muncitorii necalificaţi, angajări de acest gen făcând firme care caută femei de serviciu sau muncitori pe şantiere.

Spre deosebire de alte săptămâni, când toate locurile de muncă vacante sunt în Oradea, acum AJOFM Bihor are înregistrate joburi libere şi în judeţ. La punctul de lucru din Aleşd, sunt declarate 49 de locuri de muncă vacante, din care aproape 30 pentru muncitori necalificaţi, la Beiuş sunt anunţate 35 de joburi vacante, iar la Salonta alte 24.