În cadrul proiectului "Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău", Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor şi partenerii săi, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi Institutul de Speologie Emil Racoviţă din Cluj Napoca, au obţinut acordul Ministerului Mediului şi Pădurilor pentru marcarea cu inele a o mie de exemplare de lilieci. Imediat după inelare, liliecii vor fi eliberaţi.

Marcarea va fi utilă pentru găsirea legăturilor între adăposturile utilizate de lilieci în diferite perioade ale anului, precum şi pentru a afla fidelitatea lor pentru adăposturile utilizate.

Toate aceste informaţii vor fi folosite ulterior pentru realizarea unui plan de management pentru conservarea celor 31 de specii de lilieci din România. Inelarea liliecilor este o premieră pentru România, chiar dacă în străinătate această metodă e mult utilizată.

Proiectul pentru protejarea liliecilor are o valoare de peste 1,2 milioane de euro, fiind finanţat prin fonduri europene.