Furtuna care s-a abătut în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra Oradiei și altor zone din Bihor a fost una foarte puternică, iar cantitățile mari de apă au făcut ca mai multe străzi din Oradea, dar și din comuna Sânmartin să se inunde, iar unii copaci au fost puși la pământ.

Așa cum BIHOREANUL a scris, furtuna i-a surprins în Piața Unirii, la finalul meciului de la EURO, pe mulți dintre suporterii României.

Ei s-au adăpostit pe unde au putut, mai ales în pasajul Vulturul Negru, pe care l-au umplut.

Atmosfera din pasajul Vulturul Negru, în timpul vijeliei (sursa video: Geta Lascu):

În ciuda înfrângerii cu Belgia și în ciuda vremii capricioase, fanii României au continuat să fie plini de energie, să scandeze și chiar să... facă flotări în pasajul inundat și el, după cum se poate vedea într-o serie de imagini surprinse de cunoscutul fotograf orădean Ovi D. Pop.

Unii au spus că furtuna le-a făcut experiența cu atât mai memorabilă. 

(credit foto: Ovi D. Pop)

În alte părți ale Oradiei, pe șosele s-au format temporar mici „lacuri” cu apă, ca în zona podului CFR de la ieșire din Oradea, pe bulevardul Ștefan cel Mare, ori în zona Oneștilor. 

Au fost și copaci rupți de vânt și furtună, cum s-a întâmplat în zona intersecției bulevardelor Dacia și Decebal. Acolo au intervenit echipaje ale ISU pentru a îndepărta arborele de pe șosea. 

(sursa foto: INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA / Alex Cuc)

De asemenea, Jandarmeria Bihor a informat că un echipaj care avusese o misiune în Băile 1 Mai a intervenit, la întoarcere spre Oradea, pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil și ajutorarea unor șoferi ale căror mașini au rămas blocate din cauza furtunii.

„Aseară, după ce au încheiat misiunea în Băile 1 Mai, pe drumul de întoarcere, jandarmii au observat copaci căzuți peste carosabil care blocau traficul rutier. Fără să ezite, au îndepărtat rapid obstacolele, facilitând trecerea autovehiculelor. Continuându-și drumul, la ieșirea din Băile 1 Mai, aceștia au întâlnit o altă situație de urgență: mai multe mașini rămăseseră blocate din cauza unei viituri provocate de ploaia torențială. Jandarmii au acționat prompt, ajutând șoferii să mute autovehiculele, în siguranță, în parcare”, a transmis, duminică, Anca Secară, responsabil de comunicare în cadrul Jandarmeriei Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!