Oradea a rămas miercuri fără căldură şi apă caldă. Avarii repetate care au intervenit în ultimele două zile la cazanele 5 şi 6 din curtea Electrocentrale au dus la sistarea furnizării de agent termic către punctele termice din oraş.

"Cazanul 5, care a fost trei zile în reparaţii, a rezistat până ieri noapte, când a cedat în zona tamburului. Am rămas pe cazanul 6, care a rămas în funcţiune până ieri dimineaţă, când un ventilator de gaze reparat pe 12 februarie a cedat din nou. Defecţiunea a fost remediată în câteva ore, seara a fost în funcţiune, însă noaptea a cedat din nou, fapt pentru care în prezent operăm cu doar jumătate de cazan", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL, Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Ultima avarie a lăsat fără apă caldă şi căldură toată Oradea. Excepţie fac doar punctele termice 512, 513, 514, 839, 840, 844, 845, 863, 878, 883, 911 şi 913 prin care se furnizează încă apă caldă.

Miercuri, până la orele prânzului, echipele de intervenţie ale termocentralei au reuşit să repare cazanul 5 care va fi pus în funcţiune în următoarele ore.

"În prezent ridicăm temperatura prin cazanul 5 în paralel cu partea funcţională din cazanul 6 şi o să intrăm în parametri normali undeva în cursul dupăamiezii. Dopul de căldură de pe reţea va ajunge la punctele termice undeva după ora 21. Vom furniza încălzire pentru apartamentele orădenilor cu prioritate urmând ca furnizarea de apă caldă să se reia undeva în cursul nopţii", a spus Necula.

Potrivit unui comunicat al societăţii de termoficare, orădenii pot obţine informaţii suplimentare despre evoluţia lucrărilor de reparaţii şi pot face reclamaţii la dispeceratul de urgentă TelVerde 0 800 070 800 (număr apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile).