Poliţiştii de frontieră din Borş au prins doi cetăţeni din Algeria şi unul din Maroc, care se îndreptau spre ieşirea din ţară într-un taxi, vrând să treacă nelegal graniţa.

"În data de 01.12.2019, în jurul orei 15.45, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Borş - I.T.P.F. Oradea, aflat în misiune, a descoperit la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism care circula în regim taxi, trei cetăţeni străini, de sex masculin. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări", a transmis, luni, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au descoperit că persoanele respective sunt cetăţeni din Algeria şi Maroc, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în România şi se îndreptau către frontiera cu Ungaria, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

ITPF Oradea menţionează că "fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)".

"Recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.