Habitat pentru Umanitate continuă să ajute familiile din judeţ care nu au încă un cămin în care să locuiască. Împreună cu compania Celestica, organizaţia a reuşit să construiasă o nouă casă pentru o familie din Oradea.

Lunea trecută, pe un teren de la marginea Oradiei, în apropiere de Sântandrei, 25 de orădeni, angajaţi ai companiei Celestica, se aflau în faţa unei fundaţii goale povestindu-li-se cum aici, vineri, va fi o casă. Deşi unora nu le-a prea venit să creadă, s-au apucat cu mare entuziasm de muncă aşa încât, la sfârşitul zilei, structura din lemn a pereţilor era gata iar elementele de acoperiş îmbinate.

Marţi, o echipă de voluntari dintr-un alt departament al companiei au termoizolat casa urmând ca voluntarii de miercuri să tencuiască locuinţa şi să finalizeze structura acoperişului. Vineri voluntarii au aplicat tencuiala decorativă pe casă, au montat plăcile de rigips şi au pregătit locuinţa pentru ceremonia ce a avut loc la finalul zilei de lucru.

Aşa se face că, în doar o săptămână, familia Stana, Adrian şi Mariana, şi-au îndeplinit visul de a avea un cămin nou. "Eu n-am bătut un cui când mi-am construit casa, dar a fost o bucurie să lucrez aici alături de familia Stana şi de colegii mei pentru că am trăit o experienţă foarte frumoasă pe care cu siguranţă am s-o repet", a mărturisit unul dintre directorii companiei care a lucrat la construirea casei.

Habitat pentru Umanitate Beiuş este o organizaţie creştin-ecumenică, nonprofit, filială a Habitat pentru Umanitate International, care are ca obiectiv să elimine locuirea sărăcaăcioasă din Beiuş şi împrejurimi.

Fondată în 1996, Habitat pentru Umanitate Beiuş este prima filială Habitat din România, până în prezent ajutând mai mult de 300 de familii din întreg judeţul Bihor să locuiască într-o casă simplă, decentă şi accesibilă ca preţ.