Pentru a patra oară în ultimii şase ani, Oradea va fi gazda unui nou eveniment de anvergură în baschetul internaţional. Este vorba despre Campionatul European U16 feminin – Divizia B, competiţie care se va desfăşura în perioada 5-14 august 2016.

Anunţul că Oradea va fi gazda acestei competiţii a fost făcut în cursul după-amiezii de vineri de FIBA Europe.

De precizat faptul că ediţia 2015 a acestui Campionat European s-a desfăşurat în Macedonia şi a fost câştigată de Lituania, după o finală cu Belarus, după cum precizează site-ul clubului CSM Oradea. Alături de cele două ţări ex-sovietice a promovat şi Suedia, în timp ce echipa României a ocupat locul al V-lea.

Până acum, municipiul Oradea a mai organizat alte trei evenimente baschetbalistice cu caracter de Campionat European. Este vorba despre Campionatul European U18 feminin, Divizia A, ediţia 2011 (cu 16 echipe), Campionatul European U18 feminin, Divizia B, ediţia 2014 (cu 17 echipe, iar 12 dintre ele au jucat la Oradea) şi Campionatul European de seniori feminin, ediţia 2015 (20 echipe, 5 dintre ele au jucat la Oradea)

După cum mai menţionează şi site-ul clubului orădean, mişcarea baschetbalistică din Oradea a cunoscut o importantă ascensiune în ultimii ani la toate nivelele: "Împreună cu creşterea echipei de baschet masculin CSM Oradea, sportul cu mingea la coş din oraş s-a dezvoltat atât în sectorul juvenil, cât şi prin faptul că s-au organizat şi găzduit evenimente baschetbalistice de amploare ce au atras atenţia Europei asupra localităţii de pe Crişul Repede".

Astfel, similar ediţiei din anul 2011, Oradea va organiza solitar Campionatul European U16 feminin – Divizia B.

Tragerea la sorţi a grupelor este programată a fi efectuată pe data de 22 ianuarie 2016. Până atunci însă se va cunoaşte numărul exact al echipelor participante la evenimentul organizat de Oradea.