Clubul sportiv Basti Box Salonta organizează în weekend o nouă gală pugilistică. Sâmbătă, cu începere de la ora 13, la sala de sport a Colegiului Naţional "Teodor Neş", se va desfăşura o nouă gală de box rezervată tuturor categoriilor de vârstă: "Cupa Salonta de Crăciun".

Concursul este organizat de clubul Basti Box, în colaborare cu DJST Bihor, Primăria Salonta, Camera de Comerţ şi Industrie şi CN "Teodor Neş", fiind aşteptaţi în jur de 60 de pugilişti, proveniţi de la cluburile Unirea Alba Iulia, BC Felix Botoşani, CS Craiova, Olimpia Satu Mare, Gym Mar Strong Oradea, Crişul Oradea, CSM Cluj, Pro Gym Gheorghieni, dar şi de la două cluburi din Ungaria.

Conform organizatorilor, scopul galei îl constituie "repunerea în valoare a disciplinei olimpice box în municipiul Salonta, verificarea stadiului de pregătire în vederea participării cu succes la competiţiile oficiale, menţinerea în pregătire a sportivilor pentru acumularea de noi deprinderi, dar şi îmbunătăţirea calităţilor motrice tehnico-tactice şi moral volitive prin competiţii, precum şi popularizarea boxului şi a boxerilor, atât în municipiul Salonta, în judeţul Bihor, cât şi în plan internaţional", după cum a declarat preşedintele clubului Basti Box, Sebastian Silaghi.

Cântarul oficial şi viza medicală pentru această competiţie, ajunsă la ediţia a II-a, vor avea loc de la ora 9, în timp ce întrecerile vor debuta de la ora 13. Întrecerile sunt rezervate atât copiilor, cât şi cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, la toate categoriile de greutate.