Piațeta Apollo din Băile Felix va găzdui în primul weekend al lunii iulie o nouă ediție a Festivalului Național de Folk, cu invitați ca Mircea Baniciu & Band, Gheorghe Gheorghiu și Magda Puskas.

Festivalul este organizat, în parteneriat, de către Asociația Culturală Pro Lirica Oradea și Primăria Comunei Sânmartin, cu implicarea Asociației pentru Promovarea Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai. 

„Cea de-a șasea ediție a Festivalului Național de Folk – Felix Folk Festival 2023 va avea loc în perioada 1 - 2 iulie, în Piațeta Apollo din Stațiunea Băile Felix. Spectacolele vor începe la ora 19.00 și vor aduce pe scenă mari artiști ai folkului românesc și bihorean. Festivalul va fi deschis și în acest an de către gazde, prin Grupul vocal-instrumental „Floare de lotus”, de la Liceul Tehnologic Felix, sub coordonarea profesoarei Loredana Pantea”, se arată într-un comunicat trimis marți de Mihaela Dindelegan, președintele Asociației Pro Lirica, și de Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

Cei doi spun că, având în vedere că recent au fost finalizate lucrările de modernizare a piațetei de lângă Ștrandul Apollo și a parcării, „ne așteptăm la un public numeros”. Și în acest an, accesul spectatorilor la festival va fi gratuit.

Organizatorii transmit că pe durata celor două zile ale Festivalului Național de Folk vor fi deschise mai multe puncte de alimentație publică în zonă, la fel și standuri cu suveniruri. De asemenea, Asociația Culturală Pro Lirica Oradea va organiza și în acest an Tombola Festivalului. 

Invitații celor două seri ale Festivalului Național de Folk:

Sâmbătă, 1 iulie

Gheorghe Gheorghiu
Magda Puskas & Ioan Onișor 
Călin Pop & Raul Silaghi 
Nicu Zotta 
Florin Paul Camen 
Adina Hodișan 
Carmen Ifrim Săsărman 
Grupul Vocal – Instrumental “Floare de lotus” Sânmartin 

Duminică, 2 iulie 

Mircea Baniciu Band 
Trupa Arhaic
Florian Jianu 
Sergiu Nica 
Alexandrina și Florian Chelu Madeva
Andrei Arad 
Raul Bochiș & Grupul “Tineri Chitariști”
Cristina Pantea & Andrei Vesea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!