Salontanii duc mai departe tradiţia organizării Festivalului Sarmalelor, aşa că duminică, 7 septembrie, îi invită şi pe alţi bihoreni să petreacă alături de ei.

"Fă-ţi oleacă de vreme şi vină duminică la noi pe uspăţ. Vină să vezi mândrele noastre obiceiuri, să asculţi "hidedea" cu goarnă, dar mai ales să-ţi stâmperi setea cu un strop de pălincă de prune şi foamea cu nişte sarmale gătite ca la mama acasă", scriu organizatorii pe invitaţia evenimentului.

La prânz, evenimentul va începe cu un concurs de gătit sarmale la care vor participa locuitori din Avram Iancu, Batăr, Cefa, Mădăras, Salonta, Tinca, Tulca, precum şi restaurantele "Millenium" şi "Slavia". După premierea celor mai buni bucătari, programată la ora 15, participanţii vor putea asculta mai multe concerte de muzică populară interpretată de ansamblurile "Mărţişorul" din Avram Iancu, "Cununiţa" din Mădăras, "Ardeleanca" din Tulca şi "Zestre Buduresei".

De la ora 16.30, pe scenă va urca Ciprian Zopota, de la ora 17, "Nuntaşii Bihorului", iar de la ora 19, fosta finalistă a concursului X-Factor, Natalia Selegean.

Evenimentul se va încheia în stil ceva mai modern, cu vizionarea, pe un ecran mare, de la ora 21, a meciului de fotbal Grecia-România.

Organizatorii ediţiei a şasea a Festivalului Sarmalelor sunt senatorul Valeriu Boeriu, consilierul judeţean Ioan Sala şi consilierii locali Ramona Buz şi Răzvan Sala.