Cea de-a 14-a ediţie a "Marşului pentru viaţă", o manifestare organizată de Asociația „Părinți pentru ora de religie”, cu sprijinul cultelor creştine din Oradea, și merită să încurajeze femeile cu sarcini nedorite să excludă varianta avortului, va avea loc sâmbătă, de la ora 11, în centrul Oradiei.

„Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță”, spun organizatorii, pe pagina de Facebook a campaniei. 

Evenimentul va începe în Piața Unirii și va cuprinde mai multe discursuri, inclusiv ale unor medici ginecologi şi ale unor mame. Acestea vor fi intercalate cu momente artistice, susţinute de grupul copiilor din Mişcarea Neocatecumenală, corul de copii al Bisericii Penticostale Speranţa Oradea, corul de copii reprezentanţi ai Bisericii Evanghelice Luterane, şi momente de rugăciune.

Potrivit unei informări transmise de Episcopia Greco-Catolică din Oradea, participanţii vor parcurge apoi traseul Piaţa Unirii – Calea Republicii – magazinul Crişul.

„Marşul pentru viaţă ne oferă ocazia de a reafirma unul dintre principiile de bază ale creştinismului: sfinţenia vieţii. Lumea în care cresc copiii va exista şi va fi cu adevărat luminoasă doar bazată pe valorile Evangheliei", a spus episcopul greco-catolic Virgil Bercea, potrivit informării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!