Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinurilor Millésime organizează, în perioada 3-5 iunie, cea de-a patra ediţie a Salonului Vinurilor Millésime la Cetatea Oradea. Potrivit organizatorilor, evenimentul va reuni 24 de expozanţi şi sute de vinuri de top. 

"Ca în fiecare an, orădenii vor avea posibilitatea să deguste cele mai noi vinuri la standurile producătorilor şi importatorilor, vor avea posibilitatea să discute cu profesionişti din domeniu despre cele mai noi tendinţe, despre tehnicile de obţinerea vinului, dar şi să afle mai multe detalii despre povestea din spatele fiecărui vin", au transmis organizatorii salonului. 

Se vor ţine, totodată, masterclass-uri unde iubitorii de vin îşi vor putea aprofunda cunoştinţele şi vor avea ocazia să guste vinuri de top în ediţii ultra limitate. 

Salonul va fi deschis vineri între orele 14 şi 20, sâmbătă între orele 12.30 şi 20, respectiv duminică între orele 11 şi 20. Intrarea nu este liberă, biletele pentru salon, cât şi cele pentru evenimentele din cadrul acestuia fiind puse în vânzare pe site-ul oficial salonulmillesime.ro. 


3 IUNIE 

Atelier tehnic Negru de Drăgăşani dedicat micilor producători

4 IUNIE

12.30 Panel de discuţii şi degustare comparativă de Negru de Drăgăşani condus de prof dr. Dorin Popa şi având ca invitaţi pe Ileana Kripp, Prince Stirbey, Gheorghe Iova, cramele Recas, Iustin Urucu, Vinarte şi Viile Almaj
14:30 Masterclass – Hola Rioja! Struguri, vinuri si terroir – un masterclass de Kormos Zoltan, dipWSET, despre specificul vinurilor spaniole din această zonă. Vor fi degustate 8 vinuri de top, premiate la nivel internaţional.
17:30 Masterclass Cognac – Hine, cu Doru Jidveian este unul dintre momentele de top din cadrul Salonului din acest an. HINE este o companie franceză care produce cognacuri de lux, având o experienţă în domeniu de peste 250 de ani. În 1962, casa a primit un mandat regal de la Regina Elisabeta a II-a, ca furnizor de cognac al casei regale. De atunci şi până astăzi, este în continuare singura casă de cognac care deţine această onoare. La acest masterclass deosebit participanţii vor primi şi gustări asociate fiecărei băuturi, pregătite de Restaurant Graf.

5 IUNIE

12:00 Masterclass Champagne cu Sandra Cahu - un masterclass cu şampanii de top, în care vom afla mai multe despre importanţa soiurilor folosite în obţinerea acestor băuturi nobile
15:00 Masterclass vinuri greceşti cu Vasilis Ioannou – Dancing With Assyrtiko. Seria de masterclass-uri din acest an se încheie cu gândul la vacanţă şi la unul dintre soiurile emblematice Greciei, care se simte cel mai bine pe insula Santorini. Vom avea ocazia sa degustăm vinuri premiate, în ediţii ultra limitate, disponibile la Oradea în exclusivitate la acest eveniment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!