Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat că au început înscrierile de proiecte pentru o nouă ediţie a maratonului de înot Swimathon Oradea.

În cadrul acestui eveniment, se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative şi caritabile în Oradea şi restul judeţului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de FCO, cei interesaţi pot să depună proiectele până în 31 martie, competiţia urmând să se desfăşoare pe 15 iunie la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. 

Asociaţiile din Bihor sau grupurile de iniţiativă care doresc îşi pot înscrie proiectele pe o platformă pusă la dispoziţie de fundaţie.

Iniţiatorii trebuie apoi să participe la minimum două consultări online cu echipa Fundaţiei Comunitare Oradea, pentru a perfecta proiectele care urmează să fie înscrise. Participarea la consultări se face tot prin înscriere online.

Un juriu format din membrii boardului Fundaţiei Comunitare Oradea va face selecţia proiectelor şi va decide care sunt cele pentru care vor face „valuri de bine” la Swimathon Oradea 2024.

Apoi, iniţiatorii îşi formează şi echipe de înotători care vor sări în apă în ziua evenimentului, cu scopul de a strânge fonduri pentru cauzele lor.

Donatorii vor putea pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Astfel, cu cât mai multe ture va parcurge echipa care susţine un anumit proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

"Swimathon Oradea a reuşit să strângă în cele 11 ediţii organizate mai bine de 1.900.000 lei din donaţii individuale şi sponsorizări ale companiilor şi firmelor care au ales să se implice", se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!