După ce prima ediţie a târgului de adopţii a câinilor comunitari, organizată de Primărie împreună cu fundaţia SOS Dogs, Asociaţia Chinologică Bihor şi Asociaţia Agility de dresaj canin, s-a bucurat de succes printre orădeni, municipalitatea organizează cea de a doua ediţie.

În zilele de 15 şi 16 iulie, orădenii care îşi doresc un prieten pot să meargă în Parcul Seleuş din cartierul Nufărul, între orele 10 şi 18, şi să adopte un căţel. La târg vor fi duşi 20 de căţei pui şi 20 de patrupede trecute de şase luni.

Câinii sunt sterilizaţi, vaccinaţi, deparazitaţi, iar noii "părinţi" îi primesc cu carnet de sănătate la zi, şi "coafaţi", adică tunşi. În plus, cei care vor lua acasă un căţel vor beneficia de consultaţii gratuite şi tratamente medicale pentru căţei la preţuri reduse, oferite de SOS Dogs.

Totodată, cei care vor merge vineri şi sâmbătă în Parcul Seleuş vor putea asista la un spectacol demonstrativ de dresaj canin, jocuri, dar şi demonstraţii de pază şi apărare.

La prima ediţie a târgului, care a avut loc la începutul lunii iunie, în doar câteva ore orădenii au adoptat 20 de căţei. Totodată, evenimentul a avut mare priză printre cei mai mici dintre vizitatori, încântaţi că, măcar pentru câteva minute, au posibilitatea să se joace cu animalele cunoscute ca fiind cele mai bune prietene ale omului.