O nouă ediţie a emisiunii Tezaur Folcloric se va filma pe 6 aprilie la Oradea. De data aceasta, spectacolul nu se va mai filma la Casa de Cutură a Sindicatelor, cum era până acum, ci într-un spaţiu mult mai larg, la Arena Antonio Alexe (Sala Sporturilor din Ioşia).

"Din nou Şcoala de Arte Francisc Hubic, prin formaţiile ei reprezentative, orchestra Rapsodia Bihoreană (dirijor-profesor Liviu Buţiu) şi grupul vocal focloric Lioara (condus de doamna profesoară Antonela Ferche Buţiu), va asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii a unui nou Tezaur Folcloric, de Paşti, în 6 aprilie, de la ora 18. A devenit deja o tradiţie, şi, de data aceasta, având în vedere afluenţa foarte mare de spectatori şi dorinţa bihorenilor de a participa la acest spectacol, locaţia nu va mai fi Casa de Cultură a Sindicatelor, ci Sala Polivalentă", a anunţat managerul Şcolii de Arte, Marian Boboia.

Potrivit dirijorului orchestrei Rapsodia Bihoreană, spectacolul va reprezenta o premieră şi va fi un adevărat maraton, întinzându-se pe aproximativ 5 ore. "Prima parte va cuprinde un concert de pricesne, cântece cu conţinut religios, având ca subiect noaptea de Înviere, şi va fi difuzată de TVR chiar în Vinerea Mare. Până acum la Oradea un astfel de concert de asemenea anvergură nu a mai avut loc, deci este şi o premieră, dar este o premieră şi la nivel naţional, pentru că se va filma în direct şi e vorba şi de o regie specială. Partea a doua va cuprinde efectiv concertul de primăvară, care va fi difuzat în duminica Paştilor", a precizat Liviu Buţiu.

Între interpreţii care au confirmat deja prezenţa la Oradea se numără Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Florentina şi Petre Giurgi sau Matilda Pascal Cojocăriţa, respectiv Cornel Borza, Leontin Ciucur ori Florica Zaha.

La rândul ei, Antonela Ferche Buţiu, coordonatoarea grupului Vocal Lioara, şi totodată interpretă de muzică populară, a precizat că pe scenă vor urca şi tinere talente din Oradea, fie cursanţi, fie absolvenţi ai secţiei de canto muzică -populară a Şcolii de Arte Francisc Hubic, între care Ioana Urs, Andrda Tulvan, Ionel Ban sau Andreea Puşcaş.

Biletele la spectacol vor costa 25 de lei şi vor fi puse în vânzare săptămâna următoare, la o dată care va fi anunţată ulterior, la sediul Şcolii de Arte Francisc Hubic, din strada Moscovei nr. 5.