Oameni de cultură din toată ţara vor participa, la finalul săptămânii, între 26 şi 28 mai, la o nouă ediţie a Zilelor Revistei Familia, a XXVI-a, eveniment care va cuprinde mai multe manifestări.

Zilele Revistei Familia vor debuta joi, de la ora 17, la Sala "Florica Ungur", fostul sediu al Casei de Cultură a Municipiului, ocazie cu care va fi marcată aniversarea a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în Revista Familia. Tot joi, este programat un recital poetic de Gheorghe Grigurcu.

Vineri, de la ora 10, Sala Mare a Primăriei va găzdui un colocviu pe tema "Ofensiva debutanţilor: semn al înnoirii?", în timp ce, de la ora 16.30, tot acolo este programată lansarea cărţii "Nu te opri, nu te întoarce", de Traian Dobrinescu. Volumul va fi prezentat de Nicolae Manolescu şi Răzvan Voncu. "Nu te opri, nu te întoarce" este un bildungsroman despre viaţa fabuloasă a unui bărbat puternic în căutarea unui ţel.

În cadrul aceluiaşi eveniment, va avea loc un aşa numit maraton poetic al debutanţilor şi se va acorda premiul "De-aş avea…" unui tânăr poet debutant.