Modulul de formare a tutorilor din întreprinderi şi organizaţii gazdă de practică se adresează reprezentanţilor mediului de afaceri selectaţi în cadrul proiectului PRACTeam în calitate de tutori pentru studenţii economişti care îşi vor desfăşura activitatea de practică în întreprinderile/ organizaţiile gazdă de practică în care aceştia sunt angajaţi.

La Oradea, instruirea se desfăşoară perioada 24 - 27 martie 2011 la Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea din Oradea, după ce, în prealabil, s-a organizat, şi la sediul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara în perioada 11 - 13 martie 2011, respectiv la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, în perioada 18 - 20 martie.

Modulul de formare a tutorilor are la bază suportul de instruire elaborat şi publicat în cadrul proiectului, Manualul tutorelui PRACTeam, de profesorul universitar dr. Letiţia Filimon, expert inter-regional pregătire grup ţintă I (tutori din întreprinderi) din Universitatea din Oradea.

Modulul este parte a proiectului regional "Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri" (PRACTeam) realizat de Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea din Oradea, în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

PRACTeam se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013 şi este cofinanţat din Fondul Social European - "Investeşte în oameni!", Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013; Axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"; Domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150. Managerul proiectului este profesorul universitar dr. Anca Dodescu.