Timp de o lună, la Filarmonica de Stat din Oradea, vor putea fi admirate zeci de imagini realizate de membrii clubului Varadinum, înfiinţat de artiştii orădeni Ovi D. Pop şi Adela Rusu.

Expoziţia anuală de fotografie a clubului a fost vernisată, miercuri, în holul instituţiei de cultură. Aceasta este formată din 57 de lucrări realizate de toţi atâţia fotografi, care au abordat teme diverse precum portrete, peisaje ori fotografie de stradă.

„La cinci ani de la înfiinţare, Varadinum Foto Club din Oradea este în prezent cel mai activ fotoclub din România. În 2022, fotoclubul a fost clasat pe locul 31 din 224,  la competiţia celor mai bune cluburi din lume, clasament realizat de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică FIAP", a transmis Adela Rusu printr-un comunicat.

În 2022, Varadinum a fost recompensat şi cu distincţia „Fotoclubului Anului” în România. De asemenea, mai mulți membri ai Varadinum au obţinut premii importante la numeroase competiţii de fotografie din lume. Este vorba despre artiştii Marian Plaino, Mariana Scubli, Vincze Szabolcs, Mihai Bogdan, Dan Cristian Griga, Adela Rusu şi Ovi D.Pop.

Anul acesta, fotoclubul îşi propune să atragă noi membri care să impresioneze la concursuri cu imaginile pe care le realizează.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!