Galeria Outdoor din Piaţa Unirii din Oradea a artistului Ovi D. Pop va găzdui, joi, 2 noiembrie, de la ora 17.30, decernarea premiilor celei de-a şaptea ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică Varadinum, precum şi prezentarea fotografiilor premiate, într-o expoziție special concepută.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de organizatori, în competiţie s-au înscris, în perioada august - septembrie, 248 de autori din 51 de ţări, cu 4.266 de fotografii la categoriile open color, open monochrome şi la temele speciale de concurs: travel, nude, portrait şi nature.

"Pentru a doua oară, în cei şapte ani de la prima ediţie, juriul a fost format doar din artiste: Barbara Schmidt din Germania - cea mai premiată fotografă din Germania şi top 20 mondial, Dimitrina Vasileva din Bulgaria - organizatoarea celui mai prestigios salon la sud de Dunăre, Normante Ribokaite din Lituania - cel mai premiat fotograf din ţările baltice, Mariana Scubli din Sighetu Marmaţiei - artistă fotograf cu origini orădene, cu expoziţii în Italia, China şi Belgia, şi Adela Rusu din Oradea - cea mai premiată fotografă din România", a detaliat Ovi D. Pop, preşedintele clubului Varadinum din oraş.

Jurizarea fotografiilor s-a făcut la sediul clubului Varadinum din Oradea, în prezenţa tuturor membrilor.  

În final, fotografele au decis ca premiul pentru cel mai bun autor să fie acordat lui Seamus Mulcahy din Irlanda, cel mai bun autor român să fie desemnat Marian Plaino, cel mai bun club - Eurasia Rusia, cel mai bun portret - Vasile Sârb din România şi cel mai bun nud - Eugene Reno din Ucraina.

Cele mai reuşite imagini, care au fost şi premiate în concur, circa 100, vor putea fi admirate pe panourile galeriei outdoor în perioada următoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!