În Cetatea Oradea va fi inaugurată, miercuri, Galeria Studio Ştefan Vilidár István, botezată astfel în memoria unui reputat artist fotograf orădean şi unul din membrii fondatori ai Clubului Fotografic Nufărul Oradea.

De altfel, acest club va administra noua galerie. "Menirea galeriilor de studio este de a găzdui şi lansa expoziţiile artiştilor fotografi debutanţi, care după absolvirea cursului de tehnică şi artă fotografică au progresat foarte mult şi au obţinut rezultate deosebite", se precizează într-un comunicat al fotoclubului.

Noua galerie, amenajată la primul etaj al Corpului C din Cetate, va fi deschisă publicului miercuri, la ora 18, odată cu vernisarea expoziţiei unui artist debutant, Claudiu Oros, care va expune 50 de fotografii, unele surprinse în oraşul de pe Crişul Repede. Student la Farmacie, fotograful în vârstă de 23 de ani este preocupat de această artă de câţiva ani, dar a depăşit stadiul de amator după ce a absolvit un curs la fotoclub.

În prima sa expoziţie, tânărul se va prezenta cu mai multe genuri ale artei fotografice, de la eseu, la portrete, religioase socio-fotografii, peisaje sau fotografii arhitecturale. "Publicul vizitator şi nu numai va putea constata că fotografiile expuse au fost pregătite cu mare răbdare, pedanţă, în care lumina joacă un rol important iar umbrele completează armonios compoziţia imaginii. Este de apreciat faptul că o mare parte din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru", se mai arată în comunicatul fotoclubului.

Orădenii curioşi sunt invitaţi să participe la vernisaj. Expoziţia va rămâne deschisă în noul studio până pe 5 mai, putând fi vizitată gratuit, zilnic între orele 9 şi 20.