Deschis joi, Centrul auto ATP Exodus din Şoseaua Borşului oferă servicii de comercializare a autoturismelor Mercedes-Benz şi Mazda (inclusiv a celor rulate şi inclusiv în sistem de trading şi buy-back), dar şi de service pentru cele două mărci, plus pentru Opel, MAN şi vehiculele comerciale multibrand, fiind rezultatul unei investiţii de 2,5 milioane euro în urma căreia grupul ATP Exodus a amenajat o suprafaţă construită de 2.200 metri pătraţi şi a angajat 25 de persoane de înaltă calificare, la standarde Mercedes-Benz.

Provocare pentru concurenţă

"Investiţia noastră este rezultatul politicii de dezvoltare în Nord-Vestul ţării, o regiune cu un potenţial economic în care ATP Exodus are deja o serie de parteneriate durabile. Am intrat pe această piaţă pentru a aduce un plus de competitivitate, întrucât ne dorim ca toţi clienţii noştri să poată beneficia de toate serviciile necesare sub un singur acoperiş", a declarat într-o conferinţă de presă desfăşurată joi directorul general al ATP Exodus, Mircea Cirţ.

Pe partea de service pentru turisme, Centrul din Oradea se distinge printr-un spaţiu cu 7 posturi de lucru destinat reparaţiilor mecanice şi ale geometriei direcţiei, inclusiv o instalaţie de schimbare a uleiurilor de motor. "La noi nu se va umbla cu flaconul în mână, ci schimbul se face automatizat, astfel încât clientul să aibă siguranţa efectuării corecte a schimbului", a explicat directorul general al companiei.

În sectorul destinat reparării vehiculelor comerciale, service-ul Centrului orădean al ATP Exodus are 9 posturi, al căror circuit a fost conceput în aşa fel încât durata staţionării să fie scurtată la minimum posibil, iar vehiculele să fie repuse în cursă cât mai rapid.

De asemenea, Centrul are şi o spălătorie, tot la standarde Mercedes-Benz, pentru ca fiecare client să primească maşina spălată şi curăţată la ieşirea din service.

În ce priveşte showroom-ul, acesta prezintă o gamă variată de modele Mercedes-Benz şi Mazda, prima vedetă fiind noul Mercedes A Klass, cu motoare mai performante decât oricând, un design impresionant şi cel mai bun coeficient de aerodinamicitate.

De asemenea, conform explicaţiilor furnizate de managerul Mircea Cirţ, Centrul din Oradea va oferi şi servicii de trading şi de buy-back, cu posibilitatea schimbării autovehicului achiziţionat în şapte zile de la data cumpărării, iar pentru vânzarea unităţilor rulate oferă o garanţie de un an la toate sistemele şi instalaţiile.

Pe româneşte la standarde germane

Grupul ATP Exodus a fost înfiinţat în 1995, fiind lider pe piaţa pieselor de schimb şi a accesoriilor pentru vehicule, având o reţea de 32 de sucursale în România, 4 în Bulgaria şi câte 3 în Serbia şi Ungaria, deţinând totodată o flotă de 220 de maşini şi fiind deservit de 650 angajaţi.

Grupul are în componenţă firmele ATP Exodus SRL (specializat în distribuţia de piese şi accesorii auto), ATP Exodus & Co (dealer autorizat Mercedes-Benz şi Mazda), ATP Exodus & AM (dealer autorizat Opel), TTS (dealer autorizat MAN) şi Elka Trans Logistic (care gestionează transportul internaţional de mărfuri şi flota de autovehicule a întregului grup, ce poate fi închiriată către terţi pentru transport de marfă, servicii de recuperare şi de tractare).

Între cei 150 de furnizori direcţi ai ATP Exodus se numără companii de prestigiu precum Hengst, Bosch, Goodyear, Firestone, Diesel Techtonic, Airtech, Karcher, Luk, Mahle, Mobil 1, Valeo, Valvoline, Varta, Victor Reinz şi Wahler.

În 2008, ATP Exodus a deschis la Baia Mare cel mai mare şi complex showroom Mercedes-Benz din Sud-Estul Europei, iar în 2009 un nou Centru la Bistriţa-Năsăud, reprezentanţa din Oradea fiind cea de-a treia Mercedes-Benz a grupului ATP Exodus.

În pofida crizei economice şi a contracţiei pieţelor auto, Grupul ATP Exodus a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 71,3 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de anul 2010, iar pentru anul în curs şi-a propus menţinerea acestui nivel.