Un nou model de maşină de frecat-aspirat a fost testat, marţi, de muncitorii RER Ecologic Service, în Piaţa Unirii.

Marca Nilfisk, maşina are un motor electric şi o autonomie a bateriei de şase ore, ceea ce ar permite astfel o curăţare a zonei centrale din municipiu fără întrerupere.

"Este modelul Nilfisk SC 6500, cu o productivitate efectivă de 9.000 de metri pătraţi pe oră. Autonomia bateriei este de şase ore", a precizat Cristian Balog, reprezentantul firmei Nilfisk Advance. Totodată, utilajul are un rezervor de 265 de litri de apă curată şi unul de aceeaşi dimensiune de colectare a apei uzate.

Produsă în SUA, maşinăria a fost adusă la Oradea tocmai pentru ca operatorul licenţiat de salubritate, în căutarea unui utilaj cu perii care să cureţe dalele din Piaţa Unirii, să o poată testa. Acesta este al treilea utilaj de acest gen încercat de RER Ecologic Service în centrul Oradiei. Problema identificată la cele două modele testate până acum este că bateria nu rezistă timp de patru ore, cât este necesar pentru o curăţare completă în Piaţa Unirii.

Preţul maşinăriei încercate miercuri nu a fost făcut public. "În cazul în care se doreşte achiziţia acestui utilaj pentru Oradea, se va face un preţ special, cu un discount faţă de cel de listă", a precizat Balog.

Maşinării Nilfisk sunt folosite pentru curăţenie în mai multe mall-uri din România, dar şi pe Aeroportul Otopeni.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Piaţa cea curată: RER îşi cumpără maşină specială pentru Piaţa Unirii şi un utilaj pentru curăţat gumă"