O nouă parte - a treia - a emisiunii aniversare Tezaur Folcloric filmate la Oradea, în Teatrul Regina Maria, va fi difuzată pe postul naţional de televiziune, duminică, 17 mai, de la ora 16. Primele două părţi au putut fi urmărite pe TVR cu ocazia sărbătorilor pascale.

"În cadrul emisiunii de duminică, telespectatorii vor urmări momente pregătite de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana din Oradea, de invitaţii Elvira Lerinţiu, Domniţa Săbăduş Pop, Maria Haiduc, Liliana Laichici, Veta Biriş, îi vor vedea pe dansatorii ansamblului şi se vor bucura să revadă momente din arhivă, cu vechi colaboratori sau membri ai ansamblului", anunţă reprezentanţii Teatrului Regina Maria, organizatorii spectacolului.

Emisiunea va conţine şi interpretări ale Grupului vocal "Florica Ungur", premierea unor membri şi colaboratori şi alte surprize.

Emisiunea Tezaur Folcloric a fost filmată la Oradea cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea Orchestei Ansamblului Artistic Profesionist Crişana.

Pe de altă parte, tot reprezentanţii Teatrului Regina Maria au anunţat, săptămâna aceasta, că Festivalul Internaţional de Teatru Oradea va face parte, începând din acest an, din reţeaua europeană Europe for Festivals, Festival for Europe (EFFE). Aceasta a fost lansată de Asociaţia Festivalurilor Europene.

Aplicaţia FITO pentru a intra în această reţea a fost analizată de experţi de la nivel naţional, iar apoi aprobată de un juriu internaţional. FITO va fi aşadar inclus în ghidul festivalurilor EFFE, "ceea ce înseamnă o audienţă extinsă din partea publicului, artiştilor, organizatorilor de profil, autorităţilor publice, sponsorilor, companiilor private şi mass-mediei", precizează organizatorii.