Penitenciarul Oradea a anunţat, luni, că din 6 iunie conducerea unităţii a fost preluată din nou de comisarul şef de penitenciare Lucian Valer Tîrţiu, după expirarea mandatului de împuternicire al comisarului şef Marius Paul Hliban.

"Vă informăm că, în conformitate cu Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 106 emisă în data de 06.06.2019, începând cu data de 08 iunie 2019, domnul comisar şef de penitenciare Lucian Valer ŢÎRŢIU, director adjunct siguranţa deţinerii şi regim penitenciar în cadrul Penitenciarului Oradea, este delegat să coordoneze activitatea unităţii, până la stabilirea de către ministrul justiţiei a persoanei care, prin împuternicire, va asigura conducerea unităţii", se arată într-un comunicat transmis, luni, de reprezentanţii unităţii de detenţie.

Din primăvara anului 2017, Penitenciarul Oradea nu mai are director "plin", fiind condus de interimari, numiţi de Ministerul Justiţiei.

De altfel, Lucian Ţîrţiu a mai fost împuternicit pentru scurt timp, în 2018, la şefia Penitenciarului, însă a fost înlocuit apoi tot de Marius Paul Hliban.

Concursul pentru ocuparea funcţiei "pline" este blocat de mai multă vreme. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a demarat procedura, în cursă înscriindu-se cei doi menţionaţi mai sus, adică Lucian Ţîrţiu şi Marius Paul Hliban.

Procedura a ajuns în stand-by după ce ordinul de ministru care stabilea procedura de concurs a fost declarat neconstituţional.