Poliţiştii bihoreni au făcut, sâmbătă, o nouă rundă de controale privind respectarea normelor anti-Covid, aplicând peste 100 de amenzi.

"Echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 8.071 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 98 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, pieţe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări şi autogări", se arată într-o informare transmisă, duminică, de IPJ Bihor. 

De asemenea, au fost verificate 68 de mijloace de transport, din care 26 de mijloace de transport public în comun.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 19.250 de lei. Dintre acestea, 97 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 9 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie", se mai arată în comunicat. 

În cadrul misiunilor au fost angrenaţi 177 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri militari, inspectori DSVSA, reprezentanţi ai DSP şi ITM.