Bihorenii care consideră că au un coeficient de inteligenţă peste medie pot merge la testarea Mensa, care va avea loc pe 4 iunie la Oradea. "Vârsta minimă pentru cei care doresc să participe la testare este de 11 ani", a precizat Vasile Aurel Căuş, membru al organizaţiei.

Înscrierea se poate face prin site-ul organizaţiei, mensa-romania.ro. Taxa de înscriere este de 25 de lei, dacă se plăteşte prin virament bancar, respectiv de 6 euro plus TVA, dacă e plătită prin SMS. Studenţii Universităţii din Oradea pot da testul gratuit.

Testarea se va ţine la Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe, sala C209 (corpul C), iar data limită de înscriere este 2 iunie. Rezultatele obţinute de examinaţi sunt confidenţiale.

Organizaţia Mensa fost creată în 1946 cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea la testarea specifică a unui scor care plasează persoana examinată în primele două procente din populaţie în ceea ce priveşte nivelul de inteligenţă.