Trupa Ridge, înfiinţată în urmă cu două săptămâni, a energizat publicul, vineri seară, la cea de-a 27-a ediţie a concertului comemorativ "Give Peace a Chance", care a avut loc pentru prima dată în noul amfiteatru al Muzeului Ţării Crişurilor de pe strada Armatei Române.

Ediţie mai scurtă

În fiecare an prin acest eveniment sunt comemorate victimele bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki, tragedie petrecută în urmă cu 76 de ani.

Faţă de anii trecuţi, când invitaţii erau în număr mare iar concertul se întindea şi până la patru ore, ediţia din acest an a durat puţin peste două ore şi a adunat circa 100 de spectatori.

Concertul, care a fost primul eveniment desfăşurat în noul amfiteatru al MŢC, a început cu prezentarea semnificaţiei evenimentului, relatată de către Florian Chelu Madeva, unul dintre organizatori, iar apoi interpreţii au fost prezentaţi pe rând de fiica acestuia, Alexandrina Chelu.

Printre cele mai aplaudate momente s-a numărat cel al artisului Lucian Chelu, fratele geamăn al lui Florian Chelu, cunoscut trubadur care încântă orădenii în serile de vară în Parcul Libertăţii.

Acesta a interpretat doar o melodie din repertoriul lui Bob Dylan, "Blowin' in the Wind", scuzându-se în faţa celor prezenți şi spunându-le că îi este greu să cânte din picioare. "Eu de 15 ani cânt numai pe scaun", a spus el, după care a părăsit scena.

Printre artiştii care au concertat vineri seară s-a numărat şi Lăcrămioara Deac, care a cântat "Epilog", de la Vama Veche, acompaniată de fiica sa, Anastasia.  

Tinerii Ridge

Un duet aplaudat îndelung de public a fost şi cel format din Călin Pop şi Raul Silaghi, care au interpretat mai multe piese, inclusiv "Iarbă prin păr", de la „Celelalte Cuvinte”, al cărui solist este Călin Pop. 

Ultima trupă care a urcat pe scena din afiteatru şi i-a energizat şi convis pe câţiva spectatori să se ridice în picioare a fost Ridge, înfiinţată în urmă cu două săptămâni, care a interpretat numai piese rock cunoscute, printre care şi "Dacă ploaia s-ar opri" de la Cargo sau Enter Sandman, de la Metallica.

Aceasta a fost formată la iniţiativa DJ-ului Ştefan Orban, care i-a inclus în proiect pe tinerii Vlad Sfîrlea, Andrei Chereji, Alex Marcon, Ovidiu Ţărău şi Andrei Şandor junior. Cel din urmă este fiul regretatului jurnalist Andrei Şandor care şi-a pierdut viaţa subit în urmă cu 3 ani la vârstă de 42 de ani şi care la rândul său era un mare fan al muzicii rock.

La eveniment au mai cântat Iuliana Băican Chelu, Alexandrina Chelu şi Florian Chelu Madeva (cei care au organizat spectacolul), Emil Sauciuc, Sergiu Nica, Dan "Bebe" Beşe, dar și Marian Filip şi Anisia.

La final, toţi artiştii au interpretat împreună celebra melodie a lui John Lennon, "Give peace a chance", care a dat şi numele spectacolului-tradiţie din Oradea.

Spectacolul a fost organizat de Fundaţia Rock Filarmonica Oradea cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Bihor.