Omul de afaceri orădean Ştefan Kopanyi, care controlează grupul Prima Development, se pregăteşte să cumpere fosta fabrică Zahărul de pe Calea Borşului, în total o suprafaţă de 26 hectare de teren. În locul acesteia, ar putea "răsări" apartamente, magazine şi spaţii logistice. 

Vestea a fost publicată de Profit.ro, care notează că investiţia ar fi "cel mai mare proiect de până acum" al Prima Development Group.

Potrivit Profit.ro, grupul Prima a semnat un antecontract de vânzare – cumpărare care vizează achiziţia fostei fabrici de zahăr din Oradea şi se află într-un aşa numit proces de due diligence, adică face o analiză amănunţită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operaţional şi tehnic pentru achiziţia celor 26,4 hectare de teren, la un preţ de 5,6 miloane euro. 

Pentru sursa menţionată, directorul general al Prima Developement Group, Andrei Moanţă, a precizat că investiţia ar costa într-un complex care să cuprindă şi locuinţe, şi un centru comercial, şi spaţii logistice. 

"Una dintre variante este realizarea unei zone logistice, pentru că este la ieşire spre Vama Borş. Va fi un proiect mixt. Oradea nu prea are centre comerciale astăzi, de aceea ar fi posibilă realizarea unei combinaţii între logistic, comercial şi locuinţe. Este posibil să se lege componenta comercială de cea de apartamente şi o zonă laterală păstrată pentru logistic. Cel mai probabil, un plan cu variantele posibile vom vedea în prima jumătate a anului viitor", a declarat acesta pentru Profit.ro.  

Vizavi de fosta fabrică Zahărul sunt deschise magazinele Kaufland şi Lidl, precum şi parcul de retail Nest.

BIHOREANUL a scris în 2018 că patronii Zahărul, mai precis nemţii de la Pfeifer&Langen, au primit două amenzi consecutive, de câte 100.000 lei, fiindcă au făcut lucrări neautorizate de demontare şi dezafectare a fostei fabrici.