O femeie de 89 de ani, din satul Sălard, a fost salvată de la moarte de pompieri, după ce casa în care locuieşte a fost cuprinsă de un incendiu.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alerta s-a dat sâmbătă dimineaţă în jurul orei 08.50, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă două echipaje de stingere şi unul de prim ajutor calificat din cadrul Gărzii Sălard.

Când pompierii au ajuns acolo, holul casei ardea violent, iar proprietara era imobilizată la pat într-una din cele trei încăperi ale casei, care comunica cu holul în flăcări. Pentru a putea să o salveze, militarii au creat o perdea de apă, care le-a permis evacuarea de urgenţă a bunicuţei.

"Totodată, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat, fiului proprietarei, care încercând să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor, a suferit arsuri la nivelul capului, mâinilor şi al căilor respiratorii. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", se arată în comunicatul transmis luni.

Femeia salvată de militari n-a avut răni şi nici nu s-a intoxicat cu fum, astfel că a refuzat să fie dusă la spital.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 10 minute, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinţei. Au ars un tablou electric, două elemente de mobilier aflate în hol şi trei uşi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.