Florica Chintovan este noul secretar al Organizaţiei de Femei a PDL, în urma alegerilor care au avut loc sâmbătă la Bucureşti, fiind aleasă cu peste 450 de voturi din 1.000 exprimate de către delegatele din întreaga ţară.

"Este cel mai important pas pe care l-a făcut organizaţia locală de femei de când a fost înfiinţată. Pe de o parte alegerea unei orădence în conducerea naţională a organizaţiei de femei ne va ajuta să fim mai vizibile, pe de alta este şi un pas important în cariera Floricăi Chintovan", a declarat pentru BIHOREANUL subprefectul judeţului Bihor, Adelina Coste.

Florica Chintovan susţine şi ea că noua ei funcţie va creşte influenţa PDL Bihor în conducerea centrală a partidului, precum şi faptul că prin alegerea sa i-a fost recunoscută activitatea de până acum din partid. "Cred că pentru această funcţie m-a recomandat în primul rând faptul că sunt un om al faptelor, şi nu doar al vorbelor, cum sunt mulţi", a spus Chintovan.

Singura necunoscută pentru orădeancă constă în viitoarele ei atribuţii, deoarece Chintovan încă nu ştie exact ce responsabilităţi îi vor fi încredinţate, ele urmând să fie stabilite la prima şedinţă a nou alesului Birou Naţional, care se va întruni luna viitoare.

Florica Chintovan are 57 ani, este secretar general al Organizaţiei de Femei a PDL Oradea şi administrator al firmei de construcţii Chintoflor Construct.

Alegerile pentru conducerea Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal au avut loc sâmbătă, prilej cu care ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a fost realeasă în funcţia de preşedinte, alături de ea fiind aleşi şi 11 vicepreşedinţi şi 16 secretari executivi.