Carmen Stoica este orădeancă şi, potrivit siteului stirileprotv.ro, a reprezentat România la Milano prin intermediul ITARO, un proiect de schimb cultural artistic care îşi propune să promoveze adevărate tinere talente de la noi şi să aducă în faţa opiniei publice italiene o parte remarcabilă a culturii artistice româneşti.

Invitată la emisiunea "Passo in Tivu", difuzată pe canalul Telenova-Italia, în urmă cu două săptămâni, Carmen a cântat live, în duet cu un celebru cântăreţ italian, Luca Virago, îndrăgita piesă a lui Andrea Bocelli, "Vivo per lei".

Imediat ce a început să cânte, publicul a rămas mut de uimire.

Carmen Stoica are 20 de ani şi este studentă la Facultatea de Medicină din Oradea. La doar şase ani, ea obţinea locul I la concursul Tip Top Mini Top. De la 14 ani, orădeanca studiază la secţia canto muzică uşoară a Şcolii de Arte „Francisc Hubic".

Carmen a participat la multe festivaluri din ţară, iar în 2008 obţinea locul I la Festivalul de muzică uşoară „Gala Tinerelor Talente" în Oradea şi locul al doilea la Festivalul Internaţional de muzică uşoară „Euroregiune", România-Ungaria.