O orădeancă de 42 de ani a murit la Spitalul Judeţean, după ce luni seară s-a aruncat în apele Crişului Repede. Conform unui comunicat de presă transmis de ISU Crişana, luni seară, în jurul orei 21, femeia a fost văzută căzând de pe Podul Decebal din municipiul Oradea, în apele Crişului Repede.

Un trecător a apelat numărul unic de urgenţă 112, iar până la sosirea forţelor de intervenţie, doi salvatori, un pompier care se afla întâmplător în zonă şi un alt bărbat, au intrat în apele Crişului Repede pentru a salva victima. Subofiţerul Lipai Mihai (foto) a parcurs înot cu femeia o porţiune în care apa avea o adâncime de aproximativ doi metri şi a reuşit, în câteva minute, să o aducă la mal.

Victima era în stop cardio-respirator, aşa că echipajul SMURD a resuscitat-o şi a transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

După o noapte de comă, femeia a decedat. „Din păcate, victima a fost internată în stare gravă şi a decedat în această dimineaţă”, a declarat pentru BIHOREANUL dr. Natalia Hrihorişan de la UPU.

Cel mai probabil, femeia a vrut să se sinucidă. Poliţiştii şi procurorii anchetează cazul, dar indiciile obţinute până acum arată că orădeanca s-a aruncat intenţionat de pe pod.

UPDATE:

Pompierul Mihai Lipai a precizat, ulterior, pe reţeaua de socializare Facebook că, de fapt, a încercat să o salveze pe femeie cot la cot cu celălalt orădean. "Pentru acurateţea informaţiei: când am intrat în apă, un om deja o căuta de câteva minute. După ce a găsit-o, am adus-o ambii, nu doar eu, pe o porţiune mai puţin adâncă, după care văzând că apa avea peste 2 metri şi el spunându-mi că a obosit, am înotat cu victima până la mal, unde am predat-o echipajului SMURD", a scris Lipai.

Bărbatul care a sărit primul în apă se numeşte Marian Bolojan şi era la alergat pe malul Crişului când a văzut-o pe femeie căzând în râu. 

Larisa Georgiana Vidican