"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de o orădeancă în vârstă de 44 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", se arată într-un comunicat trimis miercuri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor.

Anchetatorii o acuză pe femeie că, în perioada 2010-2011, a pus în circulaţie în pieţele din Oradea, fără drept, diverse articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci consacrate.

"Prejudiciul total provocat astfel titularilor mărcilor înregistrate este de 3.200 de euro, reprezentând 15% din valoarea produselor originale", se mai arată în comunicatul IPJ Bihor.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi au propus de trimitere în judecată a suspectei.

Pe de altă parte, IPJ Bihor a anunţat că poliţiştii SIF au început urmărirea penală împotriva unui orădean în vârstă de 58 de ani suspectat că a înşelat o firmă orădeană de construcţii.

"Acesta este suspectat că, în cursul lunii aprilie 2011, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, ar fi achiziţionat materiale de construcţii de la o firmă orădeană, pentru plata cărora ar fi emis două bilete la ordin cu date scadente în lunile mai şi iulie 2011, deşi ştia că nu va dispune de provizia necesară în conturile bancare", se arată în informarea IPJ Bihor. Prejudiciul provocat societăţii orădene este 23.000 de lei.