Florena Ticu Şandro, o orădeancă în vârstă de doar 16 ani, a reuşit să ajungă în semifinalele selecţiei naţionale pentru concursul Eurovision din acest an, cu melodia "Behind the shadows".

Melodia Florenei a fost selectată de un juriu de specialitate alături de alte 11 cântece dintr-un total de 90 înscrise. "Behind the shadows" este piesa de debut a orădencei, fiind produsă şi scrisă de Gabriel Huiban, care semnează hituri precum "Mi-e dor de noi" (DJ Protect) şi Gaşca Mea (Hi-Q), alături de fostul membru al 3 Sud-Est, Laurenţiu Duţă. Versurile melodiei au fost scrise tot de Gabriel Huiban alături de Adam Powers.

Florena Ticu Şandro a debutat în showbiz participând în 2013 la emisiunea X Factor în echipa lui Dan Bittman.

Luni, un număr de nu mai puţin de 90 de melodii au fost înscrise la TVR în preselecţia pentru ediţia din acest an a Eurovision. Între ele s-a numărat şi "Change my world" a orădeanului Dutka Andras, fostul patron al clubului Blue Monday, care însă nu a reuşit să ajungă în semifinale.

Cei 12 semifinalişti vor concura pe 4 martie într-o gală transmisă în direct din Baia Mare pentru unul din cele 6 locuri din finala naţională a Eurovision, care se va ţine o zi mai târziu, adică pe 5 martie. Pentru prima dată câştigătorul selecţiei naţionale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting, urmând să reprezinte România în finala de la Stockholm.

Lista semifinaliştilor:

1. Florena - Behind the shadows
2. Hayley Evetts - Brand new day
3. Jukebox - Come on everybody
4. Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m coming home
5. Irina Popa - Lasă-mă, eu te las
6. Dream Walkers - Let it shine
7. Ovidiu Anton - Moment of silence
8. Andra Olteanu - Nai Nai
9. Mihai Băjinaru - Never too late
10. M I H A I - Paradisio
11. Xandra - Superhuman
12. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice