O femeie şi-a aruncat fetiţa în vârstă de un an şi jumătate dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitală, micuţa fiind transportată de urgenţă la spital. Potrivit presei centrale, care a publicat ştirea, copilul a rămas internat la Spitalul "Marie Curie", iar femeia, la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că din primele investigaţii, fetiţa nu este foarte grav rănită şi a fost dusă iniţial la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru îngrijiri. "Părea să fie bine, plângea, avea ochii deschişi şi avea un traumatism cranio-cerebral la o primă examinare fără probleme şi zgârâieturi pe faţă", a precizat Opriţa, adăugând că mama copilului prezintă vizibil tulburări psihice.

Femeia are în jur de 40 de ani şi provine din Oradea. Ea a ajuns la Bucureşti joi, cu trenul, luând taxiul de la Gara de Nord.

Închisă în ea

BIHOREANUL a aflat că este vorba de Antiţa Bar, fostă grefieră la Curtea de Apel Oradea până anul acesta, pe 2 iulie, când a plecat prin demisie. Potrivit unor foşti colegi, în ultima vreme aceasta arăta schimbări de comportament: se închisese în ea şi slăbise foarte mult.

Coordonatorul SMURD Bucureşti a mai spus că în momentul sosirii echipajului medical la faţa locului, pentru preluarea copilului, femeia a continuat să-l ţină în braţe, refuzând să îl dea.

Legat de incident, orădeanca le-a povestit poliţiştilor că portiera taxiului s-a deschis accidental, în timp ce şoferul maşinii care circula cu aproximativ 60 kilometri pe oră susţine că femeia este cea care a deschis uşa şi a aruncat copilul.

taxi_pod_grant.jpg"Mama a făcut semn cu mâna din stradă, iar pe tot drumul nu a dat niciun semn că ar urma să facă acest gest extrem. În dreptul Podului Grant, a deschis geamul şi l-a aruncat. Maşina din spate, un Jeep, l-a ocolit în ultimul moment. În acel moment taxiul s-a oprit brusc şi şoferul a coborât să-l ridice. Mama s-a mişcat mai repede, s-a dus înaintea taximetristului şi l-a înfăşcat, cu gândul de a-l arunca peste pod. În acel moment, taximetristul s-a dus şi i l-a smuls din mână, chiar înainte de a-l arunca", a povestit pentru cancan.ro unul dintre administratorii firmei de taxi.

Procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti, au declanşat o anchetă pe marginea acestei întâmplări.

Încercări eşuate

Grav este că femeia nu este la prima tentativă să-şi omoare copila. Presa centrală susţine că cel mai recent o făcuse chiar cu o zi înainte! "Aceasta s-a aflat miercuri la Băile Felix, unde poliţia a intervenit ca urmare a unei sesizări potrivit căreia aceasta îi dă să bea alcool copilului ei. Conform surselor citate, aceasta figurează în baza de date a autorităţilor cu alte două situaţii în care şi-a aruncat copilul. Spre norocul ei, fetiţa a scăpat, de fiecare dată, teafără", menţionează mediafax.ro.

În incidentul de miercuri, fosta grefieră a susţinut că de fapt o persoană necunoscută a încercat să intre în camera de hotel unde a fost cazată şi să-i omoare copilul, dar poliţiştii nu au găsit niciun indiciu care să-i ateste varianta. La scurt timp, miercuri seară, femeia a venit la Oradea, s-a urcat în tren şi a plecat spre Bucureşti.

Cu toate acestea, autorităţile bihorene spun că pe numele Antiţei Bar nu există nicio plângere. Nici Direcţia pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor nu are cazul în evidenţă.

Are antecedente

În urma episodului de joi, medicii din Capitală au declarat că Antiţa Bar figurează cu antecedente psihiatrice în evidenţele Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea. În vârstă de 43 de ani, ea provine dintr-o familie modestă din satul Delani, de lângă Beiuş.

În timp ce ea a fost internată la Spitalul "Alexandru Obregia", pentru evaluare şi tratament psihiatric, fiica sa, care este "singură şi speriată", va rămâne la spitalul "Marie Curie" cel puţin 24 de ore, pentru a fi supravegheată la chirurgie sau la terapie intensivă, dar este în afara oricărui pericol. Procurorii bucureşteni au tras o primă concluzie în acest caz, care a confirmat faptul că femeia şi-a aruncat copilul din taxi, astfel că mama va fi cercetată pentru tentativă de omor calificat.