O coregrafă din Oradea, Renata Veszi, a fost selectată să facă parte din juriul Campionatelor Mondiale de Hip Hop care se vor desfăşura la începutul lunii viitoare, mai precis între 6 şi 11 august, în Phoenix, Arizona. La competiţie participă 4.000 de dansatori din 50 de ţări.

Renata şi-a început cariera profesionistă şi de coregrafă în cadrul generaţiei renumite şi de succes a trupei M&Q, alături de care a cunoscut succesul competiţional şi artistic pentru prima oară. Ulterior şi-a continuat drumul în cadrul trupei Get Lost, alături de care tot aşa a câştigat numeroase titluri.

Apoi, ea a înfiinţat trupele de dans Switch Crew, pe mai multe categorii de vârstă. Una dintre generaţiile de dansatori pregătiţi de Renata Veszi a participat, în 2016, la Campionatul Mondial de Hip Hop, ţinut atunci în Las Vegas.

Susţinută de Cosma Levi, Renata a trecut cu brio de examenul de Licenţiere Internaţională a Arbitrilor Hip Hop International, examen pe care l-a susţinut în Elveţia. Ulterior a obţinut şi licenţa de Arbitru de Elită.

Panoul de juraţi al Campionatului Mondial este format din cei mai buni arbitri mondiali în domeniul Hip Hop-ului la categoria Crew-uri, iar membrii lui provin din state precum Noua Zeelandă, SUA, Canada, Italia, Germania, Olanda, Ungaria, Anglia, Japonia, Brazilia şi Mexic.