Bihorenii care vor să contribuie la îmbunătăţirea viitorului sunt chemaţi pe 18 martie, în satul Leş, din comuna Nojorid, la o mare acţiune de plantare.

"O pădure de la zero" este numele acţiunii pregătite în acest an de echipa proiectului #unOMunPOMoŢARĂ...#oLUME!, care şi-a propus să împădurească Bihorul şi care în anii trecuţi a desfăşurat acţiuni similare la Sârbi şi Husasău de Tinca.

La această ediţie, voluntarii sunt aşteptaţi să planteze cel puţin 25.000 de puieţi de stejar, cer şi frasin pe un teren de 5,1 hectare care va fi transformat, astfel, dintr-o zonă degradată în pădure.

Până vineri, peste 1.500 de voluntari, majoritatea elevi bihoreni şi angajaţi în diferite companii sau instituţii publice din judeţ, s-au înscris ca participanţi, iar doritorii o mai pot face, până marţi, 14 martie, pe site-ul www.plantamsperanta.ro.

Organizatorii pun la dispoziţie toate ustensilele necesare şi puieţii, iar la final vor oferi o masă tuturor participanţilor.

La acţiunea de anul trecut, din Husasău de Tinca, au participat peste 1.800 de voluntari, care au plantat 26.000 de puieţi. Cu sprijinul Direcţiei Silvice Bihor, pădurile astfel înfiinţate sunt îngrijite ulterior de iniţiatorii proiectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!