Imagini dezolante din pădurea Tinca, cu gunoaie aruncate peste tot printre copaci, au fost transmise BIHOREANULUI de o cititoare dezgustată de mizeria găsită la o plimbare prin natură.

"Pădurea din comuna Tinca este, mai nou, o groapă de gunoi. Zilnic, multe maşini intră şi lasă saci plini cu PET-uri şi alte mizerii", a declarat femeia, explicând că zona cea mai problematică este cea din capătul străzii Andrei Mureşanu. "Trec calea ferată, mai merg câţiva metri, şi pe partea dreaptă aruncă tot ce se poate", a explicat aceasta.

Edilul comunei, Teodor Coste, admite că fenomenul este unul de amploare şi că angajaţii Primăriei nu reuşesc să facă curăţenie la fel de prompt pe cum se adună gunoaiele.

"Facem acţiuni de curăţenie săptămânal, dar nu mai putem, nu reuşim să stopăm fenomenul. Oamenii aruncă gunoaiele direct din maşini, noi dăm amenzi când îi prindem, dar ne-ar trebui o Poliţie numai pe problema asta. E uşor să arunci vina pe Primărie, dar pur şi simplu nu mai ştiu cum să-i fac pe oameni să nu mai arunce", a declarat Coste, marţi, pentru BIHOREANUL.

Primăria Tinca a cerut şi ocolului silvic din zonă să facă curat în pădure, iar angajaţii societăţii de gospodărire locală din subordinea primăriei adună, de asemenea, gunoaiele aruncate aiurea. "Dăm şi amenzi, dar este când îi prindem că nu-s nici măcar de la noi din judeţ, şi atunci nu ne ajută cu nimic, că banii merg acolo unde au domiciliul", a mai spus primarul. În comuna Tinca, 80% dintre localnici au contracte de salubritate încheiate cu operatorul AVE Bihor.

După ce primeşte bugetul pentru anul acesta, edilul liberal are de gând să cumpere nişte camere de filmat mobile, pe care să le pună în zonele problematice, ca să-i depisteze şi apoi să-i amendeze pe cei care aruncă gunoaie.