Incendiul a izbucnit vineri seară, iar un martor care trecea prin zonă a observat flăcările înalte de câţiva metri şi a sunat imediat la 112. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au descins la Piaţa Cetate, intrarea dinspre strada Griviţei, şi au stins focul în circa 10-20 de minute.

Flăcările ameninţau să cuprindă întreaga piaţă, însă intervenţia promptă a militarilor a făcut ca acestea să nu se propage la marfa pieţarilor, în valoare de sute de milioane de lei vechi, depozitată în tarabe. "Din fericire incendiul s-a manifestat şi s-a dezvoltat doar la nivelul planşeului din policarbonat, nu s-a propagat la materialele care ar fi posibil depozitate în această hală", a declarat maiorul Sorin Lupşea, comandantul Detaşamentului.

Norocul a făcut că în momentul producerii evenimentului niciun comerciant nu se afla în piaţă. Anunţaţi de incendiu, oamenii au mers, totuşi, pentru a-şi verifica marfa. "Nu ştim ce vom face mai departe", a spus necăjită o femeie.

Potrivit unui comunicat remis sâmbătă de Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate, focul a fost pus intenţionat.

"Pagubele s-au redus la arderea în totalitate a celor 200 de metri pătraţi de copertină, însumând circa 5.000 de lei. Pompierii au declarat că focul a fost provocat de la o brichetă. Până acum nu se cunoaşte cine a fost autorul", se arată în informare.

În câteva zile, copertina va fi înlocuită de angajaţii RAPAS, iar comercianţii îşi vor putea relua lucrul.