Marele Zid Chinezesc, un monument impresionant al lumii antice, a fost distrus pe o porţiune din centrul Chinei de doi muncitori care au vrut să facă o scurtătură cu excavatorul prin zid. 

Potrivit BBC, zidul a fost distrus în provincia Shanxi din centrul Chinei.

Poliţia chineză a preluat cazul şi a transmis că este vorba despre doi muncitori, un bărbat în vârstă de 38 de ani şi o femeie în vârstă de 55 de ani.

În timp ce făceau mai multe lucrări de reparaţii în jurul zidului, aceştia au folosit excavatorul pentru a săpa prin zid și a ajunge mai repede de cealaltă parte. Pagubele ar fi fost produse în 24 august.

Poliţia chineză a mai transmis că cei doi au cauzat "deteriorarea ireversibilă a integrităţii Marelui Zid şi a siguranţei bunurilor culturale".

Muncitorii au fost reţinuţi, iar în acest caz se fac cercetări.

Inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1987, Marele Zid Chinezesc a fost construit şi reconstruit continuu din jurul anului 220 î.Hr. până în timpul dinastiei Ming, în anii 1600, când a fost cea mai mare structură militară din lume, notează Libertatea.ro.

Marele Zid Chinezesc se întinde pe 21.196 de kilometri și este vizitat în fiecare an de milioane de turiști. 

O mare parte din ceea ce văd astăzi vizitatorii a fost construit în timpul dinastiei Ming, fiind denumit Marele Zid Ming. Unele porţiuni ale zidului au fost deteriorate sau demolate de-a lungul anilor, în special în zonele rurale îndepărtate. Un raport din 2016 al ziarului Beijing Times a sugerat că peste 30% din Marele Zid Ming a dispărut în întregime, doar 8% din acesta fiind considerat bine conservat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!