Comisia consultativă pe probleme de circulaţie şi transport rutier din cadrul Primăriei Oradea a decis să transforme o porţiune din strada Gheorghe Doja în sens unic, anunţă un comunicat transmis miercuri de municipalitate.

Astfel, de la breteaua de legătură cu strada Louis Pasteur până la intersecţia cu strada Salvării, maşinile doar vor putea urca pe Gheorghe Doja, iar din zona spitalului, şoferii vor putea coborî spre Bulevardul Magheru doar pe strada Louis Pasteur.

Comisia primăriei a luat această decizie datorită numărului mare de maşini parcate pe ambele părţi ale străzii Gheorghe Doja, autoturisme ce blochează zilnic traficul rutier. Decizia municipalităţi va fi pusă în practică după ce Poliţia Rutieră o va aviza.

Mai multe locuri de taxi

Aceeaşi comisie a aprobat reamenajarea a 12 staţii de taxi din oraş, pentru a creşte locurile de parcare pentru taxiuri de la 108, câte au acum cele 12 staţii, la 144.

Totodată, în oraş vor fi amenajate două noi staţii taxi, una la intersecţia dintre strada Gutenberg cu Calea Clujului, care va avea 5 locuri, şi alta în parcarea Real - Piaţa Obor, tot cu cinci locuri.