Faimosul actor Bruce Willis are, în acest an, propria categorie la Zmeura de Aur (Razzie Awards), premiile care recompensează cele mai proaste filme şi reprezentaţii din anul precedent.

Organizatorii au intitulat categoria "Cele mai proaste interpretări ale lui Bruce Willis într-un film în 2021", în care sunt incluse opt lungmetraje.

Site-ul G4media.ro scrie că filmele, toate lansate anul trecut, au avut buget mic şi au fost difuzate doar în mediul online, nu şi în cinematografe, vedeta interpretând roluri de şerif, poliţist, general în retragere sau fost agent CIA.

Trei dintre ele ("American Siege", "Apex" şi "Out of Death") au primit scor 0 din partea cinefililor, potrivit site-ului Rotten Tomatoes, care adună informaţii despre filme din mai multe surse, mai notează sursa citată.

Filmul care a primit cele mai multe nominalizări este comedia muzicală dedicată prinţesei Diana şi difuzată de Netflix (Diana the Musical). Acesta este în cursă la nouă categorii, între care şi "Cel mai prost lungmetraj".

Printre peliculele nominalizate la această categorie se mai numără "Infinite", "Karen", "Space Jam: A new legacy" şi "The woman in the Window".

Printre alte celebrităţi nominalizate la Zmeura de Aur se află şi starul NBA LeBron James, pentru interpretarea sa din filmul "Space Jam: A new legacy".

Un alt actor nominalizat este Jared Leto, pentru interpretarea sa exuberantă din "House of Gucci", pentru că "a purtat o mască din latex de 8 kilograme, haine de tocilar şi a avut un accent ridicol", au transmis organizatorii.

La categoria de cea mai proastă actriţă nominalizările sunt: Amy Adams pentru rolul său din "The woman in the Window", Megan Fox în "Midnight in the Switchgrass", Jenna de Waal în "Diana the Musical", Taryn Manning în "Karen" şi Ruby Rose în "Vanquish".

Premiile "Golden Raspberry", cu denumirea neoficială "Razzies", au fost inventate într-un bar din Los Angeles în 1981 de foşti studenţi la cinematografie şi profesionişti de la Hollywood.

Laureaţii vor primi trofeele reprezentând o zmeură de mărimea unei mingi de golf aşezată pe o bobină de film Super 8. Câştigătorii vor fi anunţaţi înainte cu o zi de ceremonia Oscar, pe 26 martie.