​Premierul României, Florin Cîţu, a acceptat propunerea făcută de alianţa USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe pe funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, informează Hotnews.ro.

Irina Alexe a ajuns în atenţia publică după ce, în 2016, s-a pensionat la vârsta de doar 42 de ani, având atunci o pensie de 13.000 de lei. De atunci, pensia ei ar fi crescut.

Hotnews.ro subliniază că femeia era considerată protejata fostului ministru de Interne, bihoreanul Vasile Blaga, iar numirile sale în funcţii importante au fost puse pe seama apropierii de acesta.

De altfel, la 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliţia Română, echivalentul gradului de general cu o stea, arată B1TV. Ascensiunea ei în această funcţie a fost pusă sub semnul întrebării în condiţiile în care era vorba despre un grad profesional care se obţine extrem de greu, completează Hotnews.ro.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloş.

Sursa citată mai precizează că USR PLUS se laudă cu propunerea făcută, arătând că Alexe este membru PLUS şi are o "experienţă îndelungată juridică şi administrativă", fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcţie de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS.