DN 1H, între Aleşd şi Nuşfalău, a fost închis miercuri după amiază în judeţul Bihor, la solicitarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

"DN 1 H, între Aleşd şi Nuşfalău, a fost închis de la ora 15.30, la solicitarea CNADNR Cluj, din cauza viscolului şi a rafalelor de vânt, care ating viteze de 60-70 km/h. În zonă se acţionează cu mai multe utilaje de deszăpezire", a declarat miercuri după amiază pentru BIHOREANUL subprefectul Adelina Coste.

Pe toate drumurile comunale din Bihor se circulă cu dificultate. "Avem blocaje pe toate drumurile", a punctat subprefectul.

Închis este şi drumul comunal 21 A, între Tămăşeu şi Pahida. Până în prezent au fost semnalate probleme de trafic în zonele Batăr, Vârciorog, Roşiori şi spre Chiribiş.

Din cauza condiţiilor meteo, Prefectura Bihor a transmis o adresă tuturor primăriilor din judeţ, pentru ca autorităţile locale să fie "în priză".

"Am transmis către toate primăriile să se facă permanenţă, iar cele care au hotărât să închidă instituţiile de învăţământ să anunţe acest lucru în timp util", a mai spus Coste. Aceasta a adăugat că "în urma convocării, primarii sună la Prefectură, deoarece caută utilaje de deszăpezire".

Inspectorul general adjunct Keri Hajnal a declarat că şcolile din două comune şi o grădiniţă vor fi închise, din cauza vremii, în cursul zilei de joi. Este vorba despre şcolile din comunele Husasău de Tinca şi Nororid, precum şi despre grădiniţa din Săcuieni. "Până în acest moment nu ni s-a cerut permisiunea de suspendare a cursurilor de la nicio altă şcoală din judeţ", a spus Keri Hajnal.

Pe de altă parte, viscolul a lăsat fără curent mai multe localităţi din judeţul Bihor, începând cu ora 15.40. "Avem o avarie în zona Nojorid, la o linie electrică aeriană de medie tensiune. Întreruperea s-a datorat fenomenelor meteorologice nefavorabile, ninsori asociate cu vânt. Sunt afectate localităţi precum Nojorid, Păuşa, Leş, Apateu, Şauaieu şi Chişirid. Echipele au fost mobilizate şi trimise pe teren, însă drumul este momentan blocat", a declarat inginerul Ramona Pituţ, de la compartimentul Relaţii Publice al Electrica Oradea.