Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria invită publicul la o nouă premieră a stagiunii: spectacolul "O poveste foarte simplă", după textul actriţei şi dramaturgului Maria Lado din Ucraina.

"Este vorba despre o piesă originală şi interesantă a Mariei Lado. O poveste simplă, dar profundă despre cum reuşim noi oamenii să fim, de multe ori, mai animale decât animalele. Şi oare cum ar fi lumea dacă animalele ar vorbi? În spectacol, facem această încercare", a spus regizorul spectacolului, Elvira Rîmbu, miercuri, într-o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi şi majoritatea actorilor din distribuţie.

Prezentată ca fiind un amestec între comedie, tragedie şi lirism, piesa Mariei Lado spune o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie, precum şi o poveste despre eroism şi spirit de sacrificiu. În spectacol, actorii joacă şi roluri de animale, dar fără a fi costumaţi, portretizând în schimb sinceritatea acestora. "Îmi place să-l citez pe Şerban Borda, cel care joacă rolul vecinului. El spune că este un spectacol cu oameni şi animale, pentru oameni şi animale", a mai spus Elvira Rîmbu.

Toţi actorii prezenţi la conferinţa de presă au lăudat atmosfera creată la repetiţiile pentru pregătirea spectacolului, care au durat circa 6 săptămâni, precizând că, fiind o actriţă cu palmares, Elvira Rîmbu a ştiut să le dea indicaţii precise, ajutându-i să-şi intre în roluri.

Regizoarea a mai precizat că, în spectacol, există un rol al Cocoşului, care ascultă mereu ştirile şi le reproduce pentru celelalte animale. "Spectacolul se va schimba continuu, căci în funcţie de problemele naţionale sau chiar locale, calupul acela va fi mereu altul", a spus Elvira Rîmbu.

Din distribuţie fac parte Anca Sigmirean, Şerban Borda, Andrian Locovei, Răzvan Vicoveanu, Lucia Rogoz, Alexandru Rusu, Eugen Neag, Alina Leonte, Mihaela Gherdan şi Ciprian Ciuciu.

Premiera va avea loc joi, 21 mai, de la ora 19, pe scena sălii Arcadia. Preţul unui bilet este de 20 de lei, acesta putând fi cumpărat de la agenţia Teatrului precum şi de pe site-ul biletmaster.ro.