În fiecare zi, platoul din staţia de tramvai de la Gara Centrală este invadat de oameni ai străzii, dar şi de diverşi consumatori de droguri şi alcool. Problema este veche, dar tot nerezolvată.

"De şase luni, am o plăcintărie în spatele chioşcului OTL şi de atunci numai probleme am din cauza acestor oameni. Au ajuns chiar să mă ameninţe! Bineînţeles, şi clienţii evită zona", s-a plâns BIHOREANULUI orădeanul Viorel Jurcă.

Bărbatul a povestit două episoade petrecute chiar săptămâna trecută. "Un tip de vreo 25-30 de ani a căzut în faţa plăcintăriei, cu spasme şi vomând. M-am dus la el, am sunat la 112, am crezut că îi e rău. Abia după ce a venit SMURD-ul şi a refuzat transportul la spital mi-am dat seama că, de fapt, era drogat", a relatat Jurcă.

Vinerea trecută, în jurul orei 7.30 dimineaţa, alţi doi bărbaţi, care la rândul lor păreau sub influenţa drogurilor, i-au distrus scrumiera şi panoul publicitar din faţa plăcintăriei. "Pur şi simplu au început să dea cu picioarele în ele. Când le-am zis să înceteze, m-au şi ameninţat că mă bat", a mai povestit bărbatul.

A chemat în ajutor Poliţia, care i-a identificat pe făptaşi, iar păgubitul a depus plângere. Totuşi, se teme pentru siguranţa sa, dar şi pentru viitorul afacerii lui. "Nu mă simt deloc în siguranţă aici, iar locul seamănă cu un focar de infecţie. Nici nu-i de mirare că şi clienţii ne evită, cine vrea să treacă printre drogaţi şi beţivi? În ritmul ăsta, plăcintăria asta, din care îmi întreţin familia, va dispărea", a spus Jurcă.

Şeful Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, a declarat luni, pentru BIHOREANUL, că zona continuă să fie, într-adevăr, una problematică, iar agenţii încearcă să descurajeze faptele antisociale din zonă patrulând în fiecare zi pe-acolo. "Şi aproape în fiecare zi ridicăm persoane care cerşesc, oameni ai străzii ori persoane care sunt sub influenţa unor substanţe. Însă nu putem menţine un echipaj acolo non-stop", a precizat Beltechi. Acesta le recomandă tuturor orădenilor să reclame, prin dispeceratul de la numărul 0259-969, ori de câte ori văd pe străzile oraşului persoane cu comportament suspect.