O țară cu industria produselor din piele și de marochinărie în plină dezvoltare, Mauritius duce lipsă de specialiști în domeniu, motiv pentru care o profesoară din Oradea, Adina Albu, a fost invitată să țină un curs pentru tinerii universității de stat.

Conferențiar în cadrul Departamentului Textile-Pielărie și Management Industrial al Universității din Oradea, Adina Albu este expertă în designul produselor din piele și marochinărie, motiv pentru care a fost invitată în republica aflată la mii de kilometri distanță, în sud-vestul Oceanului Indian.

La Universitatea din Mauritius, Albu a avut 14 cursanți pe care, timp de două săptămâni, i-a învățat cum să realizeze diverse produse din piele și de marochinărie.

„În organizarea acestor ateliere au fost implicate guvernul republicii, universitatea, dar și companii locale din domeniul prelucrării și comercializării pielii. Cursurile s-au încheiat cu o ceremonie oficială la care a fost prezent însuși vicepreședintele țării, Marie Cyril Eddy Boissézon. El a subliniat faptul că, prin astfel de proiecte, autoritățile își propun să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii din Mauritius, conducându-le spre integrarea într-un plan economic incluziv național. Prin ateliere precum cel pe care l-am coordonat li se oferă tinerilor o pregătire adecvată pentru a deveni buni antreprenori, calificând produsele locale din piele drept produse finite de ultimă generație”, explică universitarul orădean, citat într-un comunicat al instituției.

Mauritius se bucură de o mică industrie a produselor din piele și de marochinărie, ramură aflată în plină dezvoltare. Haine de piele, poșete, încălțăminte și alte produse din piele produse acolo au pătruns cu succes pe piața articolelor de lux din întreaga lume.

Cursurile au fost organizate pentru a stimula antreprenoriatul local în domeniu.

„Prezența mea la aceste cursuri, organizate de Universitatea din Mauritius, reprezintă o recunoaștere și o onoare. Am avut bucuria de a participa, ca expert, la dezvoltarea spiritului antreprenorial al participanților, care vor contribui considerabil la dezvoltarea economică a țării, prin micile lor ateliere de producție. Interesul tinerilor antreprenori era perceptibil prin prisma entuziasmului cu care au luat parte la activitățile atelierelor noastre și a vitezei cu care au acumulat informații”, a mai declarat Adina Albu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!